Press Pixels
Background Slider

Omgeving & ideeën

Ingen is gelegen in de gemeente Buren. Het is één van de veertien dorpskernen van deze gemeente met historie. De omgeving van Ingen kenmerkt zich door rivieren, dijken, uiterwaarden met een grote verscheidenheid aan vegetatie en vogelpopulatie, fruitboomgaarden en wonderschone luchten; de Betuwe op z’n mooist.

De natuur leent zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten. Mogelijkheden te over; dagtochten vanuit d’ Essebroeck of op trektocht over lange afstandroutes. (Het Maarten van Rossum wandelpad komt langs d’ Essebroeck).

De Bed and Breakfast beschikt over een overdekte parkeergelegenheid voor fietsen, oldtimers, motoren etc. Nabijgelegen recreatiegebieden als Het Eiland van Maurik en de Beldert bieden alles op het gebied van de watersport. Aan de overkant van de rivier, op slechts 1 kilometer afstand, begint de rijk beboste Utrechtse Heuvelrug in zijn volle glorie. Tabaksboerderijen, landgoederen met buitenplaatsen en karakteristieke dorpen als Amerongen en Wijk bij Duurstede. Oude steden met een rijke historie en volop hedendaagse cultuur liggen ook binnen handbereik. Op slechts 30 autominuten afstand vindt u Utrecht, Nijmegen en Arnhem. Ook dichterbij huis volop mogelijkheden om tot rust te komen; bezoek aan kleinschalig badhuis in Lienden, creatieve kijktuin in Maurik of theetuinen aan de rivier.

ooievaar

riet

winterbomen

bloesem